Uitzonderlijk veiligheidsbeslag voor uitzonderlijke deuren

Buiten de wel bekende producten voor een woningstoegangs- of achterdeur, heeft Metafa ook voor ‘uitzonderlijke deuren’ diverse oplossingen in haar assortiment. Kijk in de nieuwe veiligheidsbrochure van Metafa / Dieckmann, die vindt u onder ‘producten’ of vraag deze aan.

Enkele uitzonderingen zijn;

Seniorenbeslag

In de serie Alpha en Rombus kunnen wij ook Seniorenbeslag leveren, enwel in twee verschillende uitvoeringen. Eén met het middelste bevestigingsgat op 21, 5 mm onder het krukgat en één met het middelste bevestigingsgat op 29 mm boven het krukgat. Zo passen deze beide op de meeste senioren insteeksloten of deurmeerpuntssluitingen.

De functie van het het seniorenbeslag – sleutelbediening boven het krukgat – is niet alleen voor senioren gebruik.
De sleutelbediening boven het krukgat is voor iedereen erg gemakkelijk in gebruik!

Senioren Deur Beslag
Algemeen Gallerij Deurbeslag

Algemene- en gallerijdeuren

Om hetzelfde design en uitstraling als de woningstoegangsdeur bij hoogbouw of appartementcomplexen te behouden, zit in ons assortiment ook zgn. blinde schilden.

De buiten- en binnenschilden zijn even dik als het veiligheids- garnituur op de voordeur. De trappenhuis- of gallerijdeuren (vaak een loopslot) of de balkon kunnen zo in één design worden uitgevoerd.

Deuren bij rolluiken of jalozieën

De gelijdingsprofielen van rolluiken of jalozieën monteerd men het liefst buiten op de kozijnen, om het rolluik of de jalozie straks langs de gevel te krijgen. Hierdoor ontstaat echter bij het deurbeslag vaak een probleem, de deurkruk aan de buitenzijde steekt te veel uit waardoor een rolluik of jalozie niet naar beneden kan zakken.

Omdit op te lossen heeft Metafa een zgn. ‘rolluikkruk’ garnituur of een los rolluikkruk stiftdeel. Vanwege de zeer geringe voorstand van de rolluikkruk past een rolluik of jalozie er netjes langs.

Gelijdingsprofiel Rolluik Jalozieen
Veiligheidsrozet

Buiten alleen een ronde veiligheidrozet

Soms wil iemand buiten niets op zijn deur zien. Oké, er moet wel een veiligheidsrozet voor de cilinder komen. Daarbij moet aan de binnenzijde het insteekslot of deurmeerpuntssluiting wel bediend kunnen worden.

Kijkt u hiervoor bij de losse binnenschilden van de serie Alpha of Rombus. Deze zijn verkrijgbaar met bevestigingsgaten voor een rozet naast het PC-gat (h.o.h 38 mm), zodat de buitenrozet van binnenuit is te bevestigen. Met een enkelzijdige wisselstift en deurkruk-gatdeel bediend u verder het slot. Het binnenschild kan ook met en vastdraaibare deurkruk worden uitgevoerd.

Veiligheidsbeslag voor Ø 22 mm cilinders

Mocht u voor renovatie of extra beveiliging veiligheidsbeslag zoeken voor de Ø 22 mm cilinders, bent u bij Metafa ook aan het juiste adres. In de Alpha serie hebben wij langschilden in greep-kruk en kruk-kruk alsmede rechthoekige rozetten in deze uitvoering op voorraad.

Veiligheidsbeslag 22mm Cilinders
Opplussen Penslot

Opplussen van u bestaande pensloten

Heeft u nog één of twee pensloten op uw buitendeur met kleine dunne afdekplaatjes? Plus dit nu op met rechthoekige veiligheiddsrozetten met alleen het ‘pengat’. De inbreker ziet van afstand al de twee robuuste veiligheidsrozetten op uw deur zitten en denkt ‘ ik loop maar een deurtje verder’!

Smaldeurbeslag met alleen buitenrozet

Niet alleen bij houten deuren, maar ook bij kunststof, aluminium of profieldeuren wil men soms buiten alleen een rozet. Dit is bij Metafa ook in het smaldeurbeslag mogelijk, zie hiervoor de serie Tilburg. De smalle afgeronde rozet met kerntrekbeveiliging wordt via het speciale binnensmalschild als combinatie gemonteerd. De deurkruk aan de binnenzijde is vastdraaibaar en extra voorzien een veerconstructie (hier geen links of rechts).

Leverbaar in alu. F1 of RVS.

Smal Deurbeslag
Veiligheidsbeslag Schuifdeuren

Veiligheidsbeslag voor schuifdeuren

Voor de hefschuifdeuren is de éénzijdige of tweezijdige bediening een veel toegepaste oplossing, zo’n uitvoering biedt Metafa ook in zowel alu F1 of in RVS.

Maar in massief aluminium F1 bieden wij voor normale schuifdeuren ook nog veiligheidsbeslag. De smalle massieve langschilden zijn leverbaar met een greep, kom, alleen PC-gat of geheel blind. Het veiligheidsbeslag is SKG**® gekeurd, maar i.c.m. een SKG***® euro-profielcilinder haalt u hierin ook een hoge inbraakwerendheid.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op

wij bespreken graag hoe wij u van dienst kunnen zijn