Inbraak nieuws

Minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie reageerde onlangs op Kamervragen over hoe makkelijk het soms is om in te breken bij sociale huurwoningen. RTL Nieuws liet dit onlangs zien in een nieuwsitem.
Volgens Van der Steur is in principe de bewoner er zelf verantwoordelijk voor dat zijn woning inbraakbestendig is, maar corporaties, gemeenten en politie dienen hierbij zeker te ondersteunen. De minister noemde ook het CCV en het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij het beantwoorden van de vragen.

PKVW is een aanbeveling
De minister gaf aan dat in totaal ruim 700.000 woningen in Nederland van een PKVW certificaat zijn voorzien. Eigenaren bepalen zelf of zij hun woning(en) laten voldoen aan de eisen van het PKVW. Dat is geen verplichting, maar een aanbeveling. De minister zei bereid te zijn om met gemeenten en woningcorporaties in gesprek te gaan om te zorgen dat meer woningcorporaties, particuliere verhuurders en huiseigenaren zich bewust zijn van de mogelijkheden tot inbraakpreventie en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bron: Beveiligingnieuws.nl